top of page

Θερινό Ηλιοστάσιο 2020 | Η Ενεργειακή Σημασία


photo on pinterest

Το Θερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου είναι σχεδόν εδώ και μας υπενθυμίζει να γιορτάσουμε το ανεκτίμητο φως του Ήλιου και το φως που βρίσκεται μέσα μας.


Κατά τη διάρκεια του Θερινού Ηλιοστασίου, ο Ήλιος φτάνει στο ψηλότερο σημείο του στον ουρανό και μας δίνει τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Αυτό το σημείο σηματοδοτεί τη δεύτερη φάση του ταξιδιού της Γης γύρω από τον Ήλιο, που ξεκινά με την Εαρινή Ισημερία.


Για αιώνες, οι άνθρωποι έχουν αναγνωρίσει τη δύναμη να ευθυγραμμίζονται με τις ετήσιες φάσεις του Ήλιου, τιμώντας τόσο τις Ισημερίες όσο και τα Ηλιοστάσια και χτίζοντας μνημεία, όπως το Stonehenge, προς τιμήν τους. Όταν το φως του Ήλιου διαπερνά για πρώτη φορά το σκοτάδι την ημέρα του Θερινού Ηλιοστασίου, χτυπά αυτό το αρχαίο μνημείο ακριβώς στο κέντρο, φωτίζοντας κάθε πυλώνα σαν ένα μαγικό πέταλο. Κατά τη διάρκεια του Χειμερινού Ηλιοστασίου, ο ήλιος δύει απευθείας ανάμεσα στις μεγαλύτερες πέτρες αυτού του μυστηριώδους κομματιού της ιστορίας. Πολλά άλλα αρχαία μνημεία και θαύματα, συμπεριλαμβανομένων των Μεγάλων Πυραμίδων της Αιγύπτου, ευθυγραμμίζονται επίσης με τις τέσσερις φάσεις του Ήλιου που δείχνουν τη σημασία αυτών των εποχών για πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Τι είναι αυτό που έκανε αυτές τις περιόδους στο χρόνο τόσο σημαντικές ώστε να αφιερώσουν οι άνθρωποι όλη τους τη ζωή, χτίζοντας κάτι για να τις τιμήσουν;


Το Θερινό Ηλιοστάσιο ευθυγραμμίζεται με το στοιχείο της φωτιάς, του πάθους, της θέλησης και της κίνησης. Αυτή είναι η ώρα να αναζητήσετε τη σωστή δράση, να επιλέξετε να περπατήσετε σύμφωνα με τις πεποιθήσεις σας. Τώρα είναι η ώρα να κοιτάξετε το μεγαλύτερο εύρος της ζωής και της πνευματικής σας πορείας και να σημειώσετε τι δεν είναι ευθυγραμμισμένο.


Τι δεν σας εξυπηρετεί; Ποια πράγματα λέτε στον εαυτό σας ή σε άλλους που δεν συμβαδίζουν με αυτό που κηρύττετε; Τι πράγματα κάνετε που δεν εξυπηρετούν την προσωπική και πνευματική σας ανάπτυξη;


Το Θερινό Ηλιοστάσιο μας ανοίγει ένα παράθυρο για να εισέλθουμε στην προσωπική δύναμη που έχουμε καλλιεργήσει μέσα σε αυτή τη χρονιά. Μας ανοίγει ένα παράθυρο για να εκδηλώσουμε αυτή τη δύναμη ως μια νέα συνήθεια, μια νέα σχέση, ένα νέο τρόπο να υπάρχουμε στο σώμα μας.


Υπάρχει επίσης ένα επιπλέον μήνυμα σε αυτό το Θερινό Ηλιοστάσιο – μας διδάσκει υπομονή. Τα φρούτα είναι ακόμα άγουρα και μέχρι να ωριμάσουν χρειάζεται απλά να περιμένετε. Δεν μπορείτε να επιταχύνεται την ωρίμανσή τους. Υπάρχει ο αργός, σίγουρος ρυθμός του χρόνου που τα γεγονότα θα εισέλθουν στη ζωή μας αν τους το επιτρέψουμε. Δεν μπορούμε να βιάσουμε τα πράγματα, αλλά αν απλά χαλαρώσουμε και αφήσουμε τα πράγματα, θα φτάσουν στην πληρότητά τους χωρίς προσπάθεια ή την προσπάθεια του εγώ από την πλευρά μας. Οι σπόροι της άνοιξης έχουν φυτευτεί, έχουμε εργαστεί με αυτούς καθ’ όλη την άνοιξη. Τώρα ήρθε η ώρα να επιτρέψουμε στη φύση να ακολουθήσει την πορεία της.


Αξιοποιήστε την ευκαιρία να ενσωματώσετε τη δύναμη του Θερινού Ηλιοστασίου στην πνευματική σας πρακτική κοιτάζοντας τι είναι εκτός ευθυγράμμισης, εκδηλώνοντας ένα νέο μέρος του εαυτού σας – αλλά μην βιαστείτε γιατί απλά δεν μπορείτε να το κάνετε. Η φύση έχει σοφία, απλά εμπιστευτείτε τη διαδικασία.


Ο κύκλος του Ήλιου αντιπροσωπεύει τον κύκλο της ζωής μας και αντανακλά τη φυσική ροή ενέργειας που κινείται προς τα μέσα και προς τα έξω. Υπάρχουν εποχές για ανάπτυξη, εποχές για παύση, εποχές για να απελευθερώσουμε και εποχές για να μάθουμε. Ακριβώς όπως συμβαδίζουμε με το ταξίδι της Σελήνης κάθε μήνα, μπορούμε να ευθυγραμμιστούμε με το ταξίδι του Ήλιου καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Ενώ η Εαρινή Ισημερία ξεκινά αυτό το ταξίδι και αντιπροσωπεύει νέα ξεκινήματα, το Θερινό Ηλιοστάσιο αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα αυτού του θεϊκού ρυθμού. Και συμβαίνει στην αρχή της εποχής του Καρκίνου στον Ήλιο.


Το Θερινό Ηλιοστάσιο μας υπενθυμίζει να στρέψουμε την προσοχή μέσα μας και να βρούμε την φροντιδα που χρειάζεται για να εξελιχθούμε. Είναι εποχή να σταματήσουμε και να περιμένουμε την ενέργεια που φυτεύτηκε την Άνοιξη να φτάσει σε πλήρη άνθηση. Εάν η Άνοιξη αντιπροσωπεύει τη δράση, το Καλοκαίρι αντιπροσωπεύει την υπομονή. Χρειάζεται να αναπτύξουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας ότι αυτό που θέσαμε σε κίνηση το προηγούμενο διάστημα είναι σωστό ακόμα και αν βιώσαμε αναπάντεχες δυσκολίες. Το μάθημά μας έχει οριστεί σε αυτό το σημείο και απλά χρειάζεται να το καλλιεργήσουμε και να ανακαλύψουμε το σκοπό του.


Το Θερινό Ηλιοστάσιο αντιπροσωπεύει τη μετάβαση από τη δράση στη θρέψη, όπως ακριβώς ο Ήλιος δίνει θρέψη, τις μεγάλες νύχτες του καλοκαιριού, τόσο στις πραγματικές καλλιέργειες μας όσο και στο συνεχές ταξίδι που ταξιδεύουμε από το σκοτάδι προς το φως. Το καλοκαίρι μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει ελπίδα στον κόσμο, ότι το φως μέσα μπορεί να εξαπλωθεί στις άκρες του πλανήτη και να εμπνεύσει άλλους. Μπορούμε να φροντίσουμε άλλους, όπως και ο Ήλιος φροντίζει και θρέφει εμάς. Το καλοκαίρι είναιι η εποχή να εργαστούμε με τον εαυτό μας, με την ικανότητά μας να είμαστε το φως και να ανακαλύψουμε το νόημα στο ταξίδι μας, ακόμη και όταν φαίνεται αβέβαιο.


Αυτός είναι ο ρυθμός της φύσης. νέα ξεκινήματα μεταβαίνουν σε μια περίοδο αβεβαιότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ίσως να νιώσετε άγχος και αγωνία. Μεγάλες αλλαγές προκαλούν επίσης παλιές ενέργειες να αναδυθούν στην επιφάνεια και το σκοτάδι μπορεί εύκολα να παρασύρει το νου μας. Το καλοκαίρι είναι η εποχή να αναπτύξουμε την πίστη στη ζωή μας, να συνθλίψουμε το σκοτάδι με το φως. Το καλοκαίρι είναι η εποχή να εμπιστευτούμε ότι όπως και ο Ήλιος, έτσι και εμείς μπορούμε να αναδυόμαστε όλο και πιο ψηλά κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το τι μας φέρνει η ζωή.


Με το να τιμάμε αυτή την ημέρα του φωτός, ενεργειακά θέτουμε σε κίνηση μια περίοδο αφύπνισης στη συνειδητότητα μας που διαρκεί όλο το καλοκαίρι μέχρι τη Φθινοπωρινή Ισημερία.


Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να ευθυγραμμιστείτε με αυτήν την ημέρα και να αξιοποιήσετε τη δύναμή της ώστε να χτίσετε το φως μέσα σας.



Τιμήστε τις Τέσσερις Κατευθύνσεις: Τελετουργία


Οι τέσσερις κατευθύνσεις: ανατολή, νότος, δύση και βοράς, αντιπροσωπεύουν τις εποχές και τις αντίστοιχες Ισημερίες και Ηλιοστάσια. Μέσω της αναγνώρισης και ζητώντας καθοδήγηση, ευθυγραμμίζουμε το θεϊκό, κυκλικό ρυθμό της φύσης. Αυτή η πρακτική μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας του Θερινού Ηλιοστασίου, αλλά γίνεται καλύτερα κατά την ανατολή του ηλίου.


Ξεκινήστε τοποθετώντας τέσσερα κεριά το καθένα στις τέσσερις κατευθύνσεις (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πυξίδα για να επισημάνετε αυτά τα σημεία). Πριν ξεκινήσετε, δηλώστε ότι είστε ανοιχτοί στη λήψη καθοδήγησης και διαίσθησης, ανοίγοντας τη συνείδητότητα σας.


Ανάψτε κάθε κερί καθώς κοιτάζετε προς την κατάλληλη κατεύθυνση κάθε φορά κλείνοντας τα μάτια σας και διαλογιζόμενοι στην ενέργεια αυτής της κατεύθυνσης. Επιτρέψτε στις πληροφορίες να σας πλημμυρίσουν, συνεχίστε σε όλες τις κατευθύνσεις και, στη συνέχεια, μπορείτε να καταγράψετε στο ημερολόγιο σας τι σας έφερε η κάθε κατεύθυνση.


Η Ανατολή αντιπροσωπεύεται από την Άνοιξη και τα νέα ξεκινήματα. Αναλογιστείτε τι έχετε ξεκινήσει τους τελευταίους 3 μήνες και ποιες νέες ευκαιρίες έχουν φτάσει στο μονοπάτι σας.


Ο Νότος είναι η κατεύθυνση του Καλοκαιριού. Ξεκουραστείτε, βρείτε το σκοπό και την αποστολή σας. Αναλογιστείτε το μεγαλύτερο νόημα της ζωής σας και πού χρειάζεται να εστιάσετε την ενέργειά σας και να βελτιώσετε την προσοχή σας.


Η Δύση είναι η κατεύθυνση του Φθινοπώρου, όπου ο Ήλιος δύει, και αντιπροσωπεύει μια εποχή για ενδοσκόπηση, αποτοξίνωση και καθαρισμό. Ζητήστε σοφία ώστε να γνωρίζετε πότε να απελευθερώσετε και πότε να κρατήσετε.


Ο Βορράς αντιπροσωπεύει το Χειμώνα, τη σοφία και την προστασία. Ζητήστε ποια σοφία χρειάζεται για το ταξίδι σας. Αναλογιστείτε τη γενεαλογία σας και το δρόμο που έχει διανύσει η ενέργειά σας κατά τη διάρκεια όλων των ζωών σας μέχρι τώρα.



Ορίστε Καλοκαιρινές Προθέσεις


Το Θερινό Ηλιοστάσιο είναι μια δυνατή ενεργοποιημένη μέρα και σημαντική για να θέσουμε προθέσεις. Κατευθύνετε τις προθέσεις σας σε θέματα αυτής της φάσης, τα οποία είναι υπομονή, θρέψη και εμπιστοσύνη. Δημιουργήστε ισχυρές δηλώσεις “Είμαι” που αντικατοπτρίζουν αυτές τις ιδιότητες και την ανάπτυξή τους. Συμπεριλάβετε δηλώσεις “υποδοχής” που σας ανοίγουν για να λάβετε τις ενέργειες που είναι διαθέσιμες αυτήν την ημέρα. Παραδείγματα είναι: «Είμαι ανοιχτός στη λήψη θρέψης και εξέλιξης» ή «Είμαι σε θέση να λάβω την ενέργεια που χρειάζεται για να αναπτύξω εμπιστοσύνη στη ζωή μου». Ορίστε τις προθέσεις σας και συνεχίστε να τις υπενθυμίζετε στον εαυτό σας καθ’ όλη τη διάρκεια του Καλοκαιριού.



Εκφράστε Ευγνωμοσύνη


Η έκφραση ευγνωμοσύνης είναι καλό να γίνεται οποιαδήποτε μέρα, αλλά ειδικά σε ένα Θερινό Ηλιοστάσιο. Γράψτε δηλώσεις ευγνωμοσύνης για όλα όσα ήδη έχετε και για όσα θέλετε να έρθουν στο μονοπάτι σας. Μέρος της διαδικασίας υλοποίησης είναι στην πραγματικότητα να αισθανόμαστε αληθινή ευγνωμοσύνη για αυτό που θέλουμε πριν καν το αποκτήσουμε. Μέσω αυτής της πράξης, εκφράζουμε στο Σύμπαν ότι εμπιστευόμαστε αληθινά ότι οι επιθυμίες μας θα εκπληρωθούν καλώντας την ενέργεια που επιθυμούμε.


Εξασκηθείτε σε αυτές τις πρακτικές το πρωί του Θερινού Ηλιοστασίου και νιώστε τον εαυτό σας να θρέφει το φως μέσα σας. Κρατήστε αυτό το συναίσθημα κατα τη διάρκεια όλου το καλοκαιριού, καθώς ευθυγραμμίζεστε με το ταξίδι της Γης και του Ήλιου.


Ωστόσο, καθώς επιλέγετε να γιορτάσετε αυτήν την ημέρα, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο νιώθοντας τις ακτίνες του ήλιου στο πρόσωπό σας. Στεκόμενοι ολόκληροι στο φως, μαθαίνετε να στέκεστε πλήρως υπό το φως της δική σας μοναδικής λαμπερής ύπαρξης!



Να έχετε ένα όμορφο Θερινό Ηλιοστάσιο!




Εάν σας ενδιαφέρει το άρθρο, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το Διαλογισμός – Θερινό Ηλιοστάσιο- Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο που πραγματοποιείται την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020



Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ



265 views0 comments
bottom of page