top of page

Διαλογιστείτε στις ενέργειες της Πανσελήνου στους Ιχθύς


photo at www.goodfon.com

Η Πανσέληνος στους Ιχθύς πραγματοποιείται στις 21 Σεπτεμβρίου και αποτελεί την πιο ονειρική της χρονιάς. Καθώς κάνει τα μαγικά της, θα νιώσουμε περισσότερο ευαίσθητοι, περισσότερο δημιουργικοί, περισσότερο διαισθητικοί.


Οι Ιχθύς κυβερνώνται από το στοιχείο του νερού και η Σελήνη λατρεύει να βρίσκεται στα ζώδια του νερού. Η άμπωτη και η πλημμυρίδα των κυμάτων που φέρουν οι Ιχθύς επιτρέπουν στην Πανσέληνο να εκφράσει το πλήρες ενεργειακό της δυναμικό.


Ενεργειακά, η Σελήνη αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά μας. Κυβερνά το συναισθηματικό μας σώμα και συνδέεται στενά με το πώς αισθανόμαστε. Η Σελήνη συνδέεται επίσης με τα συναισθήματά μας για ασφάλεια και σιγουριά. Πόσο συναισθηματικά ασφαλείς και σίγουροι νιώθετε καθώς κινείστε μέσα στον κόσμο;


Η Σελήνη συνδέεται επίσης με τη θηλυκή ενέργεια. Αυτή η ενέργεια είναι παρούσα σε όλα τα έμβια όντα, και σε μια πανίσχυρη Πανσέληνο, αναδύονται θέματα που σχετίζονται με τη θηλυκή μας πλευρά. Κάποιες φορές μπορούμε να το δούμε αυτό σε σημαντικές γυναικείες σχέσεις της ζωή μας.


Κάθε Πανσέληνος μας επηρεάζει διαφορετικά ανάλογα με τις δικές μας ατομικές κοσμικές ενέργειες και το τι προορίζεται να φέρει η Σελήνη στη ζωή μας.


Παρόλα αυτά, κάθε Πανσέληνος αποτελεί μια περίοδο διαφώτισης και αποκορύφωσης. Κάθε Πανσέληνος αντιπροσωπεύει την κορύφωση του σεληνιακού κύκλου και όπως σε όλες τις καλές ιστορίες, όταν φτάνουμε στην κορυφή, τότε συνήθως συμβαίνει και η κλιμάκωση του κεφαλαίου στο οποίο βρισκόμαστε.


Αυτή η Πανσέληνος των Ιχθύων συνδέεται με γεγονότα που εξελίχθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Νέα Σελήνη της Παρθένου. Επίσης, συνδέεται με τα γεγονότα που αναδύθηκαν στα μέσα Μαρτίου υπό τη Νέα Σελήνη στους Ιχθύς.


Θα μπορούσατε να πείτε ότι η Νέα Σελήνη στους Ιχθύς τον Μάρτιο ήταν η αρχή της ιστορίας που τώρα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Είστε σε θέση να δημιουργήσετε συνδέσμους ανάμεσα σε αυτό που εξελισσόταν στη ζωή σας τον Μάρτιο και τώρα;


Ό, τι και αν εκδηλώνεται, είναι πιθανό να βρίσκεστε στο τέλος αυτού τώρα και ίσως είστε σε θέση να αισθανθείτε πραγματικά και να συνδεθείτε με την στιγμή κορύφωσης που προσφέρεται.


Κάθε Πανσέληνος είναι επίσης μια εποχή ενεργειακής απελευθέρωσης. Οπότε αν υπάρχει κάτι που θέλετε να απελευθερώσετε από τη ζωή σας, αυτό είναι το τέλειο σημείο του μήνα για να ορίσετε τις προθέσεις σας.


Σκεφτείτε τι δεν επιθυμείτε πια να κρατάτε. Στείλτε σε αυτά αγάπη και ευγνωμοσύνη, και μετά υπό το έντονο φως της Πανσέληνου, εκπνεύστε τα όλα να φύγουν μακριά στο φως, να γίνουν ένα με το φως.


Ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης των ψευδαισθήσεων, των ονείρων και της διαίσθησης είναι πολύ δραστήριος υπό αυτήν την Πανσέληνο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βρισκέται μόνο 7 μοίρες μακριά από την Πανσέληνο.


Όταν ο Ποσειδώνας είναι δραστήριος, μπορεί να δημιουργήσει ομιχλώδη ενέργεια. Ίσως να νιώσετε σαν να περπατάτε μέσα σε ένα πυκνό δάσος, ανήμποροι να δείτε τι υπάρχει μπροστά μας. Ίσως να είναι πιο δύσκολο να λάβετε αποφάσεις ή να σκεφτείτε με καθαρό μυαλό.


Ο Ποσειδώνας μπορεί επίσης να προκαλέσει τα συναισθήματά μας, επιτρέποντάς μας να δούμε τι βράζει κάτω από την επιφάνεια. Υπό την παρουσία του, θα δυσκολευτούμε να αναλύσουμε αυτό που νιώθουμε, αντίθετα θα αισθανθούμε μόνο να υποχωρούμε και να ρέουμε μεταξύ του ενός χώρου συναισθημάτων και του επόμενου.


Υπό μια υδάτινη Πανσέληνος όπως αυτή, είναι καλύτερο να πλοηγηθούμε με την καρδιά μας. Η προσπάθεια κατανόησης των πραγμάτων με τη λογική μας μπορεί να προσθέσει απλώς περισσότερη σύγχυση. Αλλά, αν επιτρέψουμε στις διαδικασίες σκέψης μας να φύγουν για μια στιγμή, και αντ 'αυτού γλιστρήσουμε σε ένα μέρος συναισθημάτων, θα μπορέσουμε απλά και αβίαστα να διαισθανθούμε τις απαντήσεις που αναζητάμε.


Η διαίσθηση περιγράφεται συχνά ως αίσθημα γνώσης. Συχνά, δεν έχετε κάποια συγκεκριμένη απόδειξη ή κάποια λογική εξήγηση για αυτό που αισθάνεστε, είναι απλώς μια ισχυρή αίσθηση γνώσης.


Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου μας καλεί να βγούμε από το λογική μας και να εισέλθουμε στον χώρο των συναισθημάτων μας. Μας καλεί να αποσυνδεθούμε από την αναζήτηση στοιχείων και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να συνδεθεί με τα συναισθήματά μας.


Μπορείτε να δοκιμάσετε μια γρήγορη άσκηση που θα σας βοηθήσει να συντονιστείτε με τις ενέργειες αυτής της Πανσελήνου. Τοποθετήστε το χέρι στην καρδιά σας και κλείστε τα μάτια σας. Αναρωτηθείτε - Ποιες είναι οι τρεις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν πώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή;


Μόλις κάνετε στον εαυτό σας αυτήν την ερώτηση, κάντε μια παύση. Μην προσπαθήσετε να απαντήσετε χρησιμοποιώντας το μυαλό σας, αντίθετα συνδεθείτε με την καρδιά σας και απαντήστε από ένα μέρος καθαρής διαίσθησης.


Πολύ πιθανόν να εκπλαγείτε με τις απαντήσεις που θα αναδυθούν στο συνειδητό σας. Μερικές φορές όταν κάνουμε αυτήν την άσκηση, είμαστε σε θέση να μετακινηθούμε από την κριτική του νου προς έναν βαθύτερο και πιο συνδεδεμένο χώρο. Μερικές φορές δεν έχουμε καν επίγνωση του πώς πραγματικά αισθανόμαστε μέχρι να επιτρέψουμε αυτού του είδους συνειδητοποίησης να αναδυθεί στην επιφάνεια.


Αυτή η μικρή πρακτική μπορεί να σας συνδέσει άμεσα με το συναισθηματικό σας σώμα και μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον εαυτό σας σε βαθύτερο επίπεδο.


Τα συναισθήματά μας δεν είναι πάντα η αλήθεια μας, αλλά είναι πάντα έγκυρα και μπορούν να αποτελέσουν οδηγούς για το τι χρειάζεται να εξερευνήσουμε και να κοιτάξουμε σε βαθύτερα επίπεδα.


Τα συναισθήματα μπορεί να εξαπατούν, οπότε είναι καλύτερο να μην τα χαρακτηρίζετε ή να τα κρίνετε. Αντ 'αυτού, επιτρέψτε τα απλά να υπάρχουν. Φανταστείτε τα ως κύματα, που πηγαινοέρχονται, φουσκώνουν και ρέουν. Μερικές φορές τα συναισθήματά μας θέλουν απλώς να ακουστούν και να φανούν. Όταν τους επιτρέπουμε να αναδυθούν, μπορούν να εξαφανιστούν με χάρη και ευκολία.


Ο Ποσειδώνας συνδέεται επίσης έντονα με το νερό και τους ωκεανούς. Το να αφιερώσετε χρόνο στη θάλασσα αποτελεί ιδιαίτερα θεραπευτικό εργαλείο αυτή την περίοδο, όπως και το να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια της προτιμησης σας.


Ο προγραμματισμός του πόσιμου νερού σας με κρυστάλλους και προθέσεις είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε αυτήν την ενέργεια. Όπως και να αφιερώσετε χρόνο σε δημιουργικές εργασίες.


Αυτή η Πανσέληνος των Ιχθύων, μαζί με τις ενέργειες του Ποσειδώνα, δημιουργεί έναν υπέροχο συνδυασμό για όλες τις καλλιτεχνικές προσπάθειες. Εάν εργάζεστε σε έναν δημιουργικό τομέα ή έχετε ένα δημιουργικό έργο να γειώσετε, η ενέργεια αυτής της Πανσέληνου είναι απλώς θεϊκή και γεμάτη με υποστήριξη.


Ενώ όλη αυτή η υδάτινη ενέργεια είναι καλή για τη σύνδεση με τη διαίσθησή μας και τη στήριξη των δημιουργικών έργων, υπάρχει πιθανότητα να μας κατακλύσει και να μας ωθήσει σε ένα μέρος συναισθηματικής αστάθειας.


Αυτό μπορεί επίσης να εκδηλωθεί ως ανάγκη να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα ή να ξεφύγουμε από τις πιέσεις της ζωής μας. Ενώ ορισμένες μορφές φυγής μπορεί να είναι υγιείς, υπάρχουν άλλες μορφές που μπορούν να μας βλάψουν.


Αυτό είναι απλώς κάτι που είναι σημαντικό να γνωρίζετε υπό την ενέργεια αυτής της Πανσελήνου στους Ιχθύς. Εάν αισθάνεστε την ανάγκη να ξεφύγετε, προσπαθήστε να δώσετε στον εαυτό σας υγιείς διεξόδους, όπως διαλογισμό, ημερολόγιο, διάβασμα ενός καλού βιβλίου ή ακόμα και να βυθιστείτε στη μαγεία μιας ταινίας.


Σε αυτή τη ζωή, μπορούμε να ξεφύγουμε για τόσο όσο πριν η πραγματικότητα μας χτυπήσει την πόρτα μας για άλλη μια φορά. Να γνωρίζετε ότι έχετε τη δύναμη να αντιμετωπίσετε ό, τι σας χτυπάει την πόρτα. Να γνωρίζετε ότι αν το ζητήσετε θα λάβετε την υποστήριξη που χρειάζεστε για να πλοηγηθείτε σε ό, τι βαραίνει την καρδιά σας.


Κάθε Πανσέληνος αποτελεί πάντα μια καλή στιγμή για να δώσετε τέλος σε ανθυγιεινές συνήθειες ή ανθυγιεινούς τρόπους ζωής, οπότε αξιοποιήστε αυτήν την ενέργεια προς όφελός σας. Εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας και αξιοποιήστε την έκτη αίσθησή σας για να περιηγηθείτε στα προκλητικά εμπόδια που παρουσιάζονται.


Συνολικά, η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου στους Ιχθύς είναι μια ονειρική, δημιουργική και διαισθητική περίοδος. Ενώ μπορεί να νιώθουμε περισσότερο ευαίσθητοι, υπάρχει μια ομορφιά στη σύνδεση με τις πιο λεπτές συχνότητες του κόσμου γύρω μας. Υπάρχει επίσης μια ομορφιά στη σύνδεση με την άμπωτη και την πλυμμυρίδα του συναισθηματικού μας σώματος.


Ενώ κάθε συναίσθημα που νιώθουμε μπορεί να μην είναι η υψηλότερη αλήθεια μας, μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας μας είναι να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να νιώσει και να βιώσει το συναισθηματικό ουράνιο τόξο.


Μέσα από αυτό το ουράνιο τόξο γινόμαστε πιο συμπονετικοί, πιο ανοιχτοί, πιο συνειδητοποιημένοι και πιο ευγενικοί. Μέσα από τα συναισθήματά μας μπορούμε να αρχίσουμε να κατανοούμε σε βαθύτερο επίπεδο τι μας οδηγεί και από πού μπορεί να προέρχονται οι προθέσεις μας.


Επιτρέψτε στον εαυτό σας να εξερευνήσει τους συναισθηματικούς σας ρυθμούς υπό αυτήν την Πανσέληνο. Αγκαλιάστε αυτό που ρέει χωρίς κριτική. Επιτρέψτε το να κυλήσει μέσα σας σαν κύμα και εμπιστευτείτε τη διαίσθηση σας στον καινούριο κόσμο που ανοίγει μπροστά σας.



Καλή και αισιόδοξη Πανσέληνο!



Εάν θέλετε να εργαστείτε με τις ενέργειες αυτής της Πανσελήνου μπορείτε να συντονιστείτε με το διαλογισμό μου Διαλογισμός Live – Πανσέληνος στους Ιχθύς/Φθινοπωρινή Ισημερία


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

122 views0 comments
bottom of page