top of page

Διαλογιστείτε στις ενέργειες της Πανσελήνου στους Ιχθύς

Updated: Sep 14, 2019


Photo by nahid hatamiz on Unsplash

Η Πανσέληνος στις 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στο ρομαντικό ζώδιο των Ιχθύων. Είναι μια μοναδική Πανσέληνος καθώς χαρακτηρίζεται ως Πανσέληνος “Συγκομιδής”.


Δεδομένου ότι είναι η τελευταία Πανσέληνος πριν από την αλλαγή των εποχών στις 23 Σεπτεμβρίου, μας δίνει την ευκαιρία να “τρυγίσουμε” όλα όσα μπορούμε πριν εισέλθουμε στην εποχή του Φθινοπώρου. Είναι επίσης καιρός να συλλέξουμε τις ανταμοιβές όλων όσων έχουμε επιτύχει από το Ηλιοστάσιο του Ιουνίου.


Αφιερώστε μερικά λεπτά για να θυμηθείτε πίσω αυτή τη χρονική στιγμή του έτους. Ποιοί ήσασταν τότε; Ποιοί είστε τώρα; Τι έχετε μάθει; Πώς έχετε αλλάξει;


Κάθε Πανσέληνος “Συγκομιδής” φέρνει πάντα κάθαρση. Οπότε αν υπάρχει κάτι που δεν επιθυμείτε να κουβαλάτε πια μαζί σας στη νέα εποχή, αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να το αφήσετε πίσω, για να το απελευθερώσετε.


Καθώς αυτή η Πανσέληνος πραγματοποιείται στο ζώδιο των Ιχθύων αποτελεί μια ευαίσθητη Πανσέληνο. Μπορεί να προκαλέσει ανεπίλυτα ή ανεξήγητα συναισθήματα. Ίσως, επίσης να νιώσουμε βαθιά ευαίσθητοι και να είναι δύσκολο να αποφύγουμε να απορροφήσουμε τα συναισθήματα του κόσμου γύρω μας.


Αυτό το επίπεδο ευαισθησίας ίσως να μας φανεί δύσκολο ανά διαστήματα. Υπό την Πανσέληνο στους Ιχθύς, ας επιτρέψουμε σε αυτά τα συναισθήματα να έρθουν και να περάσουν απλά ως επισκέπτες, αντί να προσπαθήσουμε να τα ελέγξουμε. Έτσι, πιθανότατα θα ανακαλύψουμε ότι τα συναισθήματά μας, είτε προέρχονται από εμάς είτε όχι, μεταφέρουν ένα μήνυμα ή ένα μάθημα για να εκτιμήσουμε και να μάθουμε από αυτό.


Η ενέργεια των Ιχθύων κυβερνάει επίσης τα πόδια. Οπότε αν νιώσουμε υπερβολικά συναισθηματικοί ή ευαίσθητοι τότε οι ασκήσεις γείωσης, όπως το περπάτημα ξυπόλητοι στο χορτάρι ή ακόμα και μια στιγμή για να αναγνωρίσουμε ότι τα πόδια μας κρατούν και μας υποστηρίζουν μπορεί να φέρει κάποια ανακούφιση.


Η Πανσέληνος στους Ιχθύς είναι επίσης στενά συνδεδεμένη με το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα το οποίο θα προσθέσει επιπλέον φωτεινή ενέργεια. Γύρω από αυτήν την Πανσέληνο, μπορεί να αποκαλυφθεί μια νέα αλήθεια ή να ανακαλύψουμε ότι κάτι που πιστεύαμε τελικά δεν είναι αληθινό, δεν ήταν αυτό που φαινόταν.


Ανεξάρτητα από το πόσο συνειδητοί ή παρατηρητικοί γινόμαστε, δεν μπορούμε ποτέ να κατανοήσουμε πλήρως την πλήρη εικόνα. Ακριβώς όπως δεν καταλαβαίνουμε πλήρως τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα άτομο ή πως λειτουργεί το σώμα μας, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως πώς λειτουργεί η ζωή και ποιος είναι ο σκοπός μας μέσα από όλα αυτά.


Υπάρχουν πολλά περισσότερα στη ζωή από όσα γνωρίζουμε, αλλά το να μη γνωρίζουμε αποτελεί μέρος της περιπέτειας. Όσο περισσότερο παραδινόμαστε στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε, τόσο πιο ανοιχτοί και περίεργοι μπορούμε να γίνουμε για τον κόσμο και τον ρόλο μας μέσα σε αυτόν.


Όταν πιστεύουμε ότι τα ξέρουμε όλα, γινόμαστε άκαμπτοι και παραμένουμε στάσιμοι, σταματάμε να μαθαίνουμε και να είμαστε ανοιχτοί στην αλλαγή.


Οι πεποιθήσεις αλλάζουν, εμείς αλλάζουμε, η γνώση αλλάζει. Αυτό που πιστεύουμε σήμερα για τους εαυτούς μας ίσως να μην ισχύει αύριο. Με το να είμαστε μέρος αυτής της ροής μπορούμε εύκολα να είμαστε ανοιχτοί σε νέες αποκαλύψεις ή αλήθειες που αναδύονται στην επιφάνεια υπό το φως της Πανσελήνου στους Ιχθύς .


Το σύμβολο των Ιχθύων είναι δύο ψάρια που κολυμπούν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Αν και κολυμπούν με τους δικούς τους ξεχωριστούς τρόπους, εργάζονται ως ομάδα και συνδέονται μέσω μιας πνευματικής χορδής. Χρησιμοποιώντας τις διαισθητικές τους ικανότητες, μπορούν να δουν μέσα από τα μάτια του άλλου και να ξέρουν τι σκέφτεται, τι αισθάνεται και τι βιώνει ο άλλος.


Αυτά τα δύο ψάρια συμβολίζουν το γιν και το γιανγκ της ζωής, αλλά και την επιδίωξη υψηλότερων επιπέδων συνειδητότητας.


Το ένα ψάρι κολυμπάει προς τα κάτω, υπενθυμίζοντας μας να παραμένουμε γειωμένοι και παρόντες στην πραγματικότητα. Το άλλο κολυμπά προς τα πάνω, υπενθυμίζοντάς μας ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στη ζωή και στα βασίλεια πέρα από αυτήν εδώ τη διάσταση που βρισκόμαστε.


Το ψάρι προς τα κάτω είναι η ρίζα μας, ενώ το ψάρι προς τα πάνω είναι ο ανώτερος νους μας και η υψηλότερη συνείδητότητα. Ενώ κολυμπούν με τον δικό τους τρόπο, εξακολουθούν να συνδέονται.


Χρειάζεται να γειωνόμαστε, να συνδεόμαστε με τη Γη και να είμαστε παρόντες σε αυτή τη φυσική πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Αλλά χρειάζεται επίσης να θυμόμαστε ότι αυτή εδώ η ζωή είναι προσωρινή, γεμάτη άγνωστα μονοπάτια και όχι εξ’ ολοκλήρου αυτό που φαίνεται.


Υπό το φως της Πανσελήνου στους Ιχθύς, αφιερώστε μια στιγμή για να σκεφτείτε πώς μπορείτε να φέρετε την ισορροπία σε αυτές τις ιδέες στη ζωή σας.


Μήπως έχετε παγιδευτεί τόσο πολύ στο φυσικό μέρος ώστε έχετε ξεχάσει τα πιο λεπτοφυή μέρη του εαυτού σας, της ψυχής σας και της ζωής σας; Ή μήπως έχετε παγιδευτεί στο πνευματικό σας μέρος τόσο που έχετε ξεχάσει τα καθήκοντά σας σε αυτόν εδώ τον φυσικό κόσμο;


Δεν είμαστε το σώμα μας, δεν είμαστε το μυαλό μας, δεν είμαστε οι σκέψεις μας ή οι εμπειρίες που μας συμβαίνουν. Είμαστε σπουδαιότεροι από αυτό, και αυτό μας το υπενθυμίζει η ενέργεια των Ιχθύων.


Μας υπενθυμίζει ότι είμαστε περισσότερο από ό, τι μπορούμε να δούμε. Καθώς ζούμε σε αυτόν τον τρισδιάστατο κόσμο μπορούμε να έχουμε τα πόδια μας στο έδαφος και το κεφάλι μας στα σύννεφα, ακολουθώντας τη δική μας πνευματική γνώση και ανεβαίνοντας έτσι σε υψηλότερα επίπεδα επίγνωσης.


Υπό αυτήν την Πανσέληνο, θα νιώσουμε το κάλεσμα να συνδεθούμε με τη διαίσθησή μας και να εμβαθύνουμε την πνευματική μας πρακτική. Εάν θέλετε να διαλογιστείτε ή να κάνετε κάποια Τελετουργία, αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να το κάνετε.


Συνολικά, η Πανσέληνος τους Σεπτεμβρίου θα φέρει στην επιφάνεια νέες αλήθειες και θα διαλύσει τις παλιές πεποιθήσεις.


Ίσως να προκαλέσει συναισθήματα που χρειάζονται να εκφραστούν και να απελευθερωθούν. Ίσως επίσης να μας οδηγήσει να εισέλθουμε σε υψηλότερες καταστάσεις συνειδητότητας και να εμβαθύνουμε τα πνευματικά μας χαρίσματα.


Πρόκειται για μια Πανσέληνο με αρκετή ‘βαριά’ ενέργεια που πιθανότατα θα κλείσει κύκλους καθώς ολοκληρώνουμε τα γεγονότα της εποχής και ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε σε μια νέα.


Ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε σε αυτή την Πανσέληνο είναι να είστε ανοιχτοί σε νέες πληροφορίες και να θυμάστε ότι η ζωή είναι ένα διαρκές ταξίδι μάθησης.


Ακόμα και όταν πιστεύουμε ότι τα έχουμε λύσει όλα και έχουμε περπατήσει όλα τα μονοπάτια, έρχεται η ζωή και μας δείχνει ότι έχουμε ακόμα περισσότερα να διανύσουμε. Αυτή είναι η διαδικασία της ροής και η περιπέτεια που φέρνει η ζωή.


Όταν παραμένουμε ταπεινοί και ανοιχτοί στα προσφερόμενα μαθήματα, όταν καταφέρνουμε την τελική αλλαγή από αυτήν εδώ την πραγματικότητα στην επόμενη, τότε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ζήσαμε, αισθανθήκαμε και αγαπήσαμε στον έπακρον.




Εάν σας ενδιαφέρει το άρθρο, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το: “Διαλογισμός-Πανσέληνος στους Ιχθύς”. Πραγματοποιείται την Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ



146 views0 comments
bottom of page