top of page

Διαλογιστείτε στις ενέργειες της Πανσελήνου και της Μερικής Έκλειψης Σελήνης στον Αιγόκερω



Στις 16-17 Ιουλίου πραγματοποιείται η Πανσέληνος με τη Μερική Έκλειψη Σελήνης στο γήινο ζώδιο του Αιγόκερω.

Ενώ η απελευθέρωση και το κλείσιμο κύκλων αποτελούν τα σημαντικά θέματα αυτής της Έκλειψης, υπάρχει κάτι βαθύτερο που συμβαίνει αυτές τις ημέρες. Αυτή η Έκλειψη δεν μας καθοδηγεί μόνο να απελευθερώσουμε και να ολοκληρώσουμεπράγματα που έχουν υπηρετήσει το σκοπό τους. Μας οδηγεί επίσης να επεκτείνουμε τα όρια του νου, του σώματός και της ψυχής μας.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο υπέροχα νιώθουμε όταν κάνουμε εκτάσεις- τεντώματα στο σώμα μας. Το σώμα αισθάνεται πιο ευθυγραμμισμένο και επιμηκυμένο, και υπάρχει περισσότερος χώρος για να κυκλοφορούν ελεύθερα το αίμα και η ενέργεια.

Αυτή είναι η εργασία της Έκλειψης στον Αιγόκερω. Θα μας τεντώσει, και θα μας βοηθήσει να απελευθερώσουμε τις εντάσεις του παρελθόντος. Θα μας τεντώσει από το ένα άκρο στο άλλο, ώστε να βρούμε την αληθινή μας ευθυγράμμιση.

Υπό την ενέργεια αυτής της Έκλειψης, μπορεί να νιώσουμε σαν να είμαστε τεντωμένοι στα όριά μας ή σαν να μας τραβάνε σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Μπορεί να χρειαστεί να επιλέξουμε ένα μονοπάτι ή μπορεί να νιώσουμε οτι κάτι μας τραβάει προς ένα τρόπο δράσης ή προς κάποιον άλλον.

Θα χρειαστεί να παρθεί μια απόφαση. Αλλά η Έκλειψη θα είναι ο οδηγός σας και θα σας δώσει τις απαντήσεις την τέλεια στιγμή.

Ενώ περιμένουμε να δούμε ποιο μονοπάτι είναι το καλύτερο για την ψυχή μας, χρειάζεται να συνεχίσουμε να τεντώνουμε και να ανοίγουμε.

Χρειάζεται να εργαστούμε στην απελευθέρωση όλων όσων γνωρίζουμε ότι δεν έχουν θέση στην καρδιά και στο μυαλό μας. Αυτή η εργασία θα μας ελευθερώσει, ώστε να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις που θα επηρεάσουν το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μας.

Εάν κάτι στη ζωή σας είναι αδύναμο ή καταρρέει, η Έκλειψη ίσως να φέρει την τελική ώθηση που αναζητάτε. Οι Εκλείψεις Σελήνης δεν καταστρέφουν, αλλά βοηθούν ώστε να δώσουν στα πράγματα που βρίσκονται ήδη στην πορεία τους αυτή την τελική ώθηση.

Παραμείνετε ανοιχτοί και δείτε πού θα σας οδηγήσει αυτή η Έκλειψη για να απελευθερώσετε και να κλείσετε τους κύκλους που δεν εξυπηρετούν πια το ανώτερο καλό σας.

Αυτή η Έκλειψη συνδέεται επίσης με την Ηλιακή Έκλειψη που είχαμε τον Ιανουάριο του 2019, οπότε σκεφτείτε ποια θέματα ή μαθήματα έχετε δουλέψει από εκείνη την περίοδο μέχρι τώρα.

Πολύ πιθανόν θα χρειαστείτε λίγο περισσότερη μάθηση για να εξελιχθείτε, οπότε να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και προσπαθήστε να μην αναγκάζετε τα πράγματα να ρέουν.

Υπό την ενέργεια της Πανσελήνου στον Αιγόκερω, θα διαπιστώσουμε πόσο δυνατοί είμαστε πραγματικά.

Ο Αιγόκερως εκπροσωπείται από την κατσίκα που αναρριχάται στο βουνό και παρόλο που είναι μικρή, έχει την ικανότητα να σκαρφαλώνει σε κάθε βουνό που επιλέγει.

Χρησιμοποιώντας τα ευκίνητα πόδια της, η κατσίκα του βουνού μπορεί να αναρριχηθεί ψηλότερα από όλους. Απλά χρειάζεται να πιστεύει στον εαυτό της και να καθοδηγείται από το σωστό κίνητρο.

Ποιό είναι το κίνητρό σας για να κάνετε αυτό που κάνετε; Ποιό είναι το κίνητρό σας για τις ενέργειές σας και για τα λόγια σας;

Ανακαλύπτοντας αυτό που σας παρακινεί καθώς ανεβαίνετε στο δικό σας βουνό, θα σας βοηθήσει να βρείτε τις απαραίτητες ενδείξεις για να κατακτήσετε την κορυφή.

Όταν μια τέτοια έντονη Έκλειψη περνά μέσα από το ενεργειακό μας πεδίο, ίσως να αισθανόμαστε λίγο ότι έχουμε βαλτώσει ή είμαστε στάσιμοι. Αυτή η αίσθηση ίσως να προσθέσει την ανάγκη να αμφισβητήσουμε πράγματα, όπως για παράδειγμα το κίνητρό μας.

Αυτή η αμφισβήτηση είναι απαραίτητη και σημαντική καθώς μας ωθεί να τεντώσουμε το μυαλό μας και να σκεφτούμε διαφορετικά για μια στιγμή. Μας επιτρέπει να ανοιχτούμε σε νέες δυνατότητες και να σκεφτούμε τα πράγματα που εξυπηρετούν το ανώτερο καλό μας και τα πράγματα που δεν το κάνουν πια.

Ενώ αυτή η αμφισβήτηση μπορεί να είναι αποκαλυπτική, ίσως επίσης να σας κατακλύσει και να δημιουργήσει κάποιο άγχος και ένταση μέσα στην ύπαρξή μας. Απλά κατανοήστε ότι αυτό είναι μέρος της διαδικασίας και μπορεί να σας βοηθήσει. Νιώστε εμπιστοσύνη καθώς γνωρίζετε οτι μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα.

Επαναλάβετε αυτό στον εαυτό σας 100 φορές αν χρειαστεί: “Μπορώ να καταφέρω τα πάντα. Είμαι αρκετά δυνατός για να εργαστώ με οτιδήποτε έρχεται στο μονοπάτι μου”.

Η Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω μπορεί επίσης να φέρει αμφισβήτηση σε ζητήματα εξουσίας. Ίσως να δούμε αυτό το παιχνίδι στην παγκόσμια σκηνή ή ακόμα και στη δική μας ζωή. Ίσως να αναρωτηθούμε σε ποιούς έχουμε παραχωρήσει τη δύναμή μας και τι έχουμε επιλέξει ως προτεραιότητα στη ζωή μας.

Καθώς τα ουράνια σώματα στον ουρανό ευθυγραμμίζονται για αυτή την Έκλειψη, θα είναι σαν δύο στρατεύματα που συναντιούνται στις αντίθετες πλευρές ενός πεδίου.

Αντί να πολεμούν όμως ο ένας τον άλλο, εργάζονται μαζί για να φέρουν τη θεραπεία, τη μεταμόρφωση και την εξέλιξη στο άτομο που στέκεται στη μέση και αυτό το άτομο είστε εσείς.

Μόλις αυτές οι δύο δυνάμεις σας τραβήξουν και σας τεντώσουν, σας βοηθήσουν να εργαστείτε και να απελευθερωθείτε μέσα από κάποια ένταση, τότε θα αισθανθείτε ψηλότεροι, ελαφρύτεροι και πιο ανοιχτοί. Η ενέργεια θα μπορεί να ρέει προς τα πάνω και προς τα κάτω και να περνάει ελεύθερα μέσα από το σώμα σας, ενεργοποιώντας την ψυχή σας και τα ενεργειακά σας κέντρα.

Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε αυτήν την απελευθέρωση με έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό για ισορροπία (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ)

Υπό την ενέργεια αυτής της Έκλειψης, χρειάζεται να είμαστε ευγενικοί με τους εαυτούς μας. Χρειάζεται να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να τεντωθεί απαλά και να αναπνεύσει μέσα από τα σφιχτά σημεία. Χρειάζεται να εισπνέουμε και να εκπνέουμε μέχρι να νιώσουμε ότι το σώμα μας μαλακώνει και ανοίγει.

Η Έκλειψη στις 16-17 Ιουλίου αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά και μεταμορφωτικά σημεία του έτους. Αλλά είμαστε προετοιμασμένοι γι ‘αυτό, είμαστε αρκετά ισχυροί για να το διαχειριστούμε και όπως όλα τα πράγματα στη ζωή – και αυτό θα περάσει!

Η Τελετουργία για την Πανσέληνο και τη Μερική Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω έρχεται σύντομα!

Καλή Έκλειψη Σελήνης!

Εάν σας ενδιαφέρει το άρθρο, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το : “Διαλογισμός-Πανσέληνος και Μερική Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω “. Πραγματοποιείται την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 στην Κέρκυρα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

35 views0 comments
bottom of page