top of page

Εαρινή Ισημερία | Η Ενεργειακή Σημασία



Εαρινή Ισημερία | Η Ενεργειακή Σημασία

Η Εαρινή Ισημερία στις 20 Μαρτίου, 2019, χαρακτηρίζεται από τον Ήλιο που κινείται στον αστερισμό του Κριού. Καθώς ο Ήλιος διασχίζει τον Κριό, βιώνουμε ίσες ώρες φωτός και σκοταδιού.

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, οπότε όταν ο Ήλιος εισέρχεται σε αυτό το σύμβολο, αντιπροσωπεύει την αρχή ενός νέου κύκλου και την έναρξη του αστρολογικού έτους.

Η Εαρινή Ισημερία δεν είναι μόνο η αρχή του νέου αστρολογικού έτους, αλλά και η αρχή της Άνοιξης.

Αυτή η αλλαγή στις εποχές προκαλεί μια μετατόπιση της έκφρασης και της ροής της ενέργειας γύρω μας.  Μπορούμε να κοιτάξουμε τη Μητέρα Γη για ενδείξεις σε ποια κατεύθυνση κινείται η ενέργεια.

Η Άνοιξη είναι μια εποχή όπου όλα έρχονται σε άνθιση. Τα γυμνά δέντρα αρχίζουν να γεννούν νέα φύλλα και τα μπουμπούκια που παρέμεναν αδρανή όλο τον χειμώνα αρχίζουν να ανοίγουν ξαφνικά.

Η Άνοιξη είναι μια περίοδος όπου η ενέργεια κινείται από μια εσωτερική κατάσταση σε μια εξωτερική κατάσταση. Υπάρχει πολλή εξωτερική ενέργεια που μας καθοδηγεί και μας ενθαρρύνει να βγούμε έξω και να εκφράσουμε τον εαυτό μας.

Η Άνοιξη είναι σίγουρα μια εποχή για νέα ξεκινήματα και για εξέλιξη στη ζωή μας.

Κάθε χρόνο η Εαρινή Ισημερία φέρνει μια ελαφρώς διαφορετική δόνηση με βάση τις δραστηριότητες που εμφανίζονται στον κόσμο. Αυτή η λεπτή δόνηση μπορεί να διαφύγει σε ό, τι μπορεί να έχει για μας η αστρολογική χρονιά.

Φέτος, η Εαρινή Ισημερία πραγματοποιείται πολύ κοντά στη Σούπερ Πανσέληνο στο Ζυγό. Αυτή η Πανσέληνος στο Ζυγό αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο σημείο απελευθέρωσης. Θα μας καθοδηγήσει να καθαρίσουμε και να αφήσουμε οτι δεν εξυπηρετεί πια το ανώτερο καλό μας από τη χρονιά που πέρασε.

Καθώς πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ζυγού, μας ενθαρρύνει επίσης να βρούμε ισορροπία στη ζωή μας και αυτό το θέμα θα συνεχιστεί και για το υπόλοιπο του 2019.

Το νέο αστρολογικό έτος είναι το έτος για την εξεύρεση ισορροπίας, ειδικά όταν πρόκειται για το νου, το σώμα και την ψυχή μας. Είναι ένας χρόνος για να εργαστούμε, για να εξασφαλίσουμε ότι όλα αυτά τα στοιχεία της ύπαρξής μας τα καλλιεργούμε και τα φροντίζουμε με την ίδια σημασία.

Μια άλλη γεύση που θα νιώσουμε μέσα στη φετινή Εαρινή Ισημερία είναι αυτή του Χείρωνα. Πολύ σύντομα μετά, ο Χείρωνας ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο.

Παρόλο που αυτή η ευθυγράμμιση συμβαίνει ετησίως, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ήλιος και ο Χείρωνας συναντώνται στον Κριό σχεδόν στα 50 χρόνια.

Όταν αυτά τα δύο ουράνια σώματα ευθυγραμμίζονται, ο Χείρων ψυθιρίζει τα μυστικά και τη σοφία του στον Ήλιο, τα οποία στη συνέχεια θα περάσουν σε εμάς κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς.

Ο Χείρων είναι ένας αστεροειδής γνωστός ως τραυματισμένος θεραπευτής. Ωστόσο, αυτές οι πληγές δεν είναι αδυναμίες, αλλά είναι ισχυρά ανοίγματα φωτός, συμπόνιας και δύναμης. Με τα χρόνια, ο Χείρων έμαθε να λαμβάνει τη σοφία από τις πληγές του και να τις αξιοποιεί για να θεραπεύει και να καθοδηγεί άλλους.

Είναι πιθανό ότι αυτό το αστρολογικό έτος θα φέρει σε όλους μας ένα παρόμοιο θέμα ή μήνυμα. Θα καθοδηγηθούμε να εργαστούμε για να μετατρέψουμε τις πληγές μας σε δυνατά σημεία και να τις δεχθούμε ως μέρος του ποιοι είμαστε. Δεν θα δούμε τις πληγές μας σαν κάτι που χρειάζεται να διορθωθεί.

Μεταξύ της Σούπερ Πανσελήνου στο Ζυγό και του Χείρωνα που ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο, φαίνεται ότι το νέο αστρολογικό έτος θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την ισορροπία μας, την αποδοχή του ποιοι είμαστε και την αναγνώριση ότι είμαστε ολότητα.

Δεν χρειάζεται πια να μένουμε πίσω από τις πληγές μας ή από τις περιστάσεις.  Αντ ‘αυτού μπορούμε να προχωρήσουμε με εμπιστοσύνη και θάρρος στο ταξίδι μας.

Η Εαρινή Ισημερία μας καλεί να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε όλους τους τομείς της ύπαρξής μας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας τομέας της ζωής μας ίσως να κυριαρχεί πάνω στους άλλους. Όμως, όσο έχουμε επίγνωση αυτού και εργαζόμαστε για να εναρμονίσουμε τα πράγματα, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να εμπιστευτούμε ότι όλα θα είναι εντάξει.

Αυτό το αστρολογικό έτος είναι πολύ σημαντικό δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές καινούργιες ενέργειες με τις οποίες μπορούμε να εργαστούμε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να απολαύσουμε τη διαδρομή και να εμπιστευτούμε τον Κόσμο για όλα όσα μας προσφέρει.

113 views0 comments
bottom of page