top of page

Θερινό Ηλιοστάσιο | Η Ενεργειακή ΣημασίαΘερινό Ηλιοστάσιο-Η Ενεργειακή Σημασία

Το Θερινό Ηλιοστάσιο γιορτάζει τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους μαζί με την Πύλητου 3 στις 21-06-2019, ημέρα που πιστεύεται ότι κατέχει τη μέγιστη ενέργεια, ευημερία, ζωτικότητα και δύναμη.

Το Θερινό Ηλιοστάσιο ευθυγραμμίζεται με το στοιχείο της φωτιάς, της θέλησης και της δράσης.

Αυτή είναι η στιγμή να αναζητήσετε τη σωστή δράση και να επιλέξετε να περπατήσετε σε ευθυγράμμιση με τις θετικές σας πεποιθήσεις. Τώρα είναι η ώρα να εξετάσετε το μεγαλείο της ζωής σας μαζί με το πνευματικό σας μονοπάτι και να εντοπίσετε τι είναι εκτός ευθυγράμμιση.

Τι δεν εξυπηρετεί το ανώτερο καλό σας; Τι πράγματα λέτε στον εαυτό σας ή σε άλλους που δεν συμβαδίζουν με αυτό που κηρύττετε; Τι πράττετε που δεν εξυπηρετεί την προσωπική και πνευματική σας εξέλιξη;

Το Θερινό Ηλιοστάσιο μας δίνει ένα παράθυρο για να εισέλθουμε στην προσωπική μας δύναμη. Τη δύναμη που καλλιεργήσαμε το προηγούμενο έτος ώστε να την εκδηλώσουμε ως μια νέα συνήθεια, μια νέα σχέση, ένα νέο τρόπο ύπαρξης στο σώμα και στην ψυχή μας.

Υπάρχει επίσης μια αργή πλευρά στο Θερινό Ηλιοστάσιο– μας διδάσκει υπομονή. Ο καρπός εξακολουθεί να είναι ακόμα πράσινος και μέχρι να είναι ώριμος δεν μπορούμε να τον κόψουμε. Υπάρχει ο αργός, σίγουρος ρυθμός του χρόνου, όπου τα γεγονότα θα εισέλθουν στη ζωή μας ήρεμα και αβίαστα.

Δεν μπορούμε να βιάσουμε τα πράγματα. Αλλά, αν απλά χαλαρώσουμε και αφήσουμε τα πράγματα να φτάσουν στην πληρότητά τους χωρίς προσπάθεια ή χωρίς την πίεση του ‘εγώ’ τότε όλα θα είναι σε ισορροπία και αρμονία. Οι σπόροι της άνοιξης έχουν φυτευτεί, έχουμε εργαστεί μαζί τους όλη την Άνοιξη – τώρα ήρθε η ώρα να επιτρέψουμε στη φύση να ακολουθήσει το μονοπάτι της.

Αδράξτε την ευκαιρία να αξιοποιήσετε τη δύναμη του Θερινού Ηλιοστασίου μαζί με την Πύλη του 3 στην πνευματική πρακτική σας. Κοιτάξτε τι είναι έξω από την ευθυγράμμιση σας, εκδηλώστε ένα νέο μέρος του εαυτού σας χωρίς βιασύνη και απλά αφεθείτε στη ροή.

Θερινό Ηλιοστάσιο 2019 Τελετουργία

Σε παλαιότερες εποχές, στο Θερινό Ηλιοστάσιο οι τελετουργίες διεξιάγονταν για να τιμήσουν τους θεούς του Ήλιου, το Θείο Φως και το στοιχείο της φωτιάς.

Οι άνθρωποι μαζεύονταν όλοι μαζί και ενεργοποιούσαν τον εαυτό τους υπό το ζεστό φως του Ήλιου, πιστεύοντας ότι επειδή ο Ήλιος ήταν ο ισχυρότερος εκείνη την ημέρα, οτι ήταν και ο Θεός.

Δονητικά, το Θερινό Ηλιοστάσιο είναι μια εποχή όπου η ενέργεια Yang είναι υψηλή. Επίσης, το τσάκρα της βάσης, το ιερό τσάκρα και το ηλιακό πλέγμα ενεργοποιούνται ιδιαίτερα.

Σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσφέρετε φόρο τιμής στον Ήλιο. Για παράδειγμα, να περάσετε χρόνο στη φύση υπό τις ακτίνες του Ήλιου, να φέρετε τη φύση στο σπίτι σας, να δημιουργήσετε έναν κήπο νεράιδων, να κάνετε διαλογισμό για ισορροπία και αρμονία.

Δημιουργώντας ένα προστατευτικό φυλαχτό για το επόμενο έτος, ενεργοποιημένο με την ενέργεια του Θερινού Ηλιοστασίο είναι επίσης ένας πολύ ωραίος τρόπος για να συλλάβετε την ενέργεια και τη ζωτικότητα του Ήλιου. Δείτε πώς:

Οδηγίες:

  • Επιλέξτε 3 αγαπημένους σας κρυστάλλους που σας φέρνουν συναισθήματα δύναμης, πάθους, γονιμότητας, ευημερίας, δημιουργικότητας, φωτιάς ή οποιασδήποτε άλλης ενέργειας που σχετίζεται με τον Ήλιο. Οι πορτοκαλοί και κίτρινοι κρύσταλλοι λειτουργούν πολύ καλά για αυτήν την ενέργεια.

  • Βγείτε έξω και φτιάξτε μια μάνταλα ( ιερός κύκλος) με πορτοκαλί, κίτρινα ή κόκκινα λουλούδια. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιερό χώρο και να τον διακοσμήσετε με πορτοκαλί, κόκκινα και κίτρινα φρούτα, λαχανικά ή βότανα.

  • Ο ιερός σας χώρος θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει ένα μικρό μπολ με νερό για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της ενέργειας. Κρατήστε ένα κενό χώρο για τους κρυστάλλους σας.

  • Τοποθετήστε τους κρυστάλλους πάνω στο τσάκρα της καρδιάς ή στο ηλιακό σας πλέγμα και ορίστε την πρόθεσή σας – ποια ενέργεια θέλετε να φέρετε για το υπόλοιπο του έτους;

  • Δεν υπάρχουν κανόνες για την πρόθεση που δημιουργείτε, αλλά επειδή ασχολούμαστε με την ενέργεια του Ήλιου, προσπαθήστε να ορίσετε μια πρόθεση που βασίζεται στη λήψη δράσης.

  • Διαλογιστείτε στη Δύναμη του 3 ή για Ισορροπία και Αρμονία με τους καθοδηγούμενους διαλογισμούς μου (πατήστε εδώ). Επίσης, μπορείτε να διαλογιστείτε και μόνοι σας για 20 λεπτά.

  • Μόλις τελειώσετε με τον διαλογισμό σας, έχοντας τους κρυστάλλους σας πάνω στο κέντρο της καρδιάς σας ή στο ηλιακό σας πλέγμα, πείτε την πρόθεσή σας δυνατά.

  • Τοποθετήστε τους κρυστάλλους σας στο κέντρο του ιερού σας χώρου ή της μαντάλα σε σχήμα τριγώνου και αφήστε τους να απορροφήσουν την ενέργεια του Ήλιου – γίνεται καλύτερα από την ανατολή μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

  • Οι κρύσταλλοι σας είναι πια έτοιμοι ως προστατευτικό φυλαχτό. Μπορείτε να τους τοποθετήσετε δίπλα στο κομοδίνο σας για 21 ημέρες και μετά τους τοποθετείτε στο βωμό σας

  • Για να βοηθήσετε την πρόθεσή σας να παραδοθεί στις δυνατές ενέργειες αυτής της ημέρας , επιτρέψτε στον εαυτό σας να απολαύσει τις ζεστές, ευεργετικές ακτίνες του Ήλιου (πάντα με ασφάλεια, π.χ από το πρωί μέχρι τις 11.00 και το απόγευμα από τις 17.00 και μετά)

Να έχετε ένα όμορφο Θερινό Ηλιοστάσιο και μια όμορφη Πύλη του 3!


26 views0 comments
bottom of page