top of page

Ανάδρομη Αφροδίτη | Η Ενεργειακή της ΣημασίαΗ Αφροδίτη είναι ανάδρομη από τις 5 Οκτωβρίου και θα παραμείνει μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου, αλλά στις 26 Οκτωβρίου κάτι πολύ ιδιαίτερο συμβαίνει.

Την ημέρα αυτή, η Αφροδίτη ολοκληρώνει την αναγέννησή της. Θα εξακολουθεί να είναι ανάδρομη, αλλά αυτή τη μέρα ανυψώνεται ως πρωινό αστέρι και θα ξεκινήσει έναν νέο κύκλο.

Ο κύκλος της Αφροδίτης αρχίζει όταν εμφανίζεται στον πρωινό ουρανό. Από αυτό το σημείο κινείται σταδιακά προς τα εμπρός μέχρι να γίνει ένα βραδινό αστέρι. Στη συνέχεια, καθώς η Αφροδίτη συνεχίζει να κινείται, βυθίζεται στον ορίζοντα και εξαφανίζεται από την θέα.

Εάν σας αρέσει να κοιτάτε τα αστέρια τη νύχτα, ίσως έχετε δει την Αφροδίτη που λάμπει έντονα τους τελευταίους μήνες. Είναι ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια στον βραδινό ουρανό μας, αλλά δεν θα την δούμε ξανά ως βραδινό αστέρι μέχρι τα τέλη του 2019.

Δεδομένου ότι η Αφροδίτη βυθίζεται στον ορίζοντα κάθε 19 μήνες περίπου, οι αρχαίοι πίστευαν ότι εισερχόταν στον Κάτω Κόσμο. Πίστευαν ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Αφροδίτη βίωνε ένα είδος θανάτου, και αυτή η διαδικασία θανάτου συμπίπτει με την ανάδρομη πορεία της.

Στην αστρολογία, μια ανάδρομη πορεία συμβαίνει όταν ένας πλανήτης φαίνεται να κινείται προς τα πίσω. Φυσικά, στην πραγματικότητα δεν κινείται προς τα πίσω, αλλά αυτό είναι όπως το βλέπουμε εμείς από τη θέση της Γης.

Καθώς η Αφροδίτη συνεχίζει να ταξιδεύει προς τα πίσω, συναντιέται με τον Ήλιο στις 26 Οκτωβρίου. Αυτή είναι η μεγάλη στιγμή της αναγέννησης της και από εκεί και πέρα αναδύεται από τον Κάτω Κόσμο ως πρωινό αστέρι.

Παρόλο που η Αφροδίτη θα συνεχίσει να είναι ανάδρομη, ίσως αρχίσουμε να αισθανόμαστε μια μετατόπιση ή αλλαγή της ενέργειας γύρω από αυτήν την ημερομηνία.

Η Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης της καρδιάς μας και καθώς είναι ανάδρομη όλο αυτό το διάστημα, όλοι έχουμε νιώσει την πρόκληση να επικεντρωθούμε σε θέματα καρδιάς.

Η ανάδρομη Αφροδίτη ρίχνει το φως της στην συντροφική μας ζωή, σε όλες μας τις σχέσεις και στα οικονομικά μας. Όμως, σε βαθύτερο επίπεδο, αυτό που πρόκειται πραγματικά να μάθουμε είναι να αγαπάμε περισσότερο τον εαυτό μας.

Τα μαθήματα της καρδιάς είναι συχνά οδυνηρά. Οπότε αν έχετε βιώσει μέχρι τώρα μεγάλες προκλήσεις με την ανάδρομη Αφροδίτη, τότε η 26η Οκτωβρίου μπορεί να φέρει κάποια ανακούφιση.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η εργασία της ανάδρομης Αφροδίτης είναι να αποκαλύψει την αληθινή φύση και το αληθινό κάλεσμα της καρδιάς σας.

Εάν αντιμετωπίζετε θέματα στις σχέσεις σας, η Αφροδίτη απλά ρίχνει φως σε αυτά, ώστε να μπορέσετε να κάνετε το ξεκίνημα για θεραπεία και αλλαγές.

Η ανάληψη δράσης γίνεται πιο εύκολη όταν η Αφροδίτη αρχίσει να επιστρέφει σε ευθεία τροχιά ξανά. Ωστόσο, μετά την αναγέννηση της Αφροδίτης, ίσως να αισθανθούμε πιο σίγουροι και ασφαλείς στο πώς να προχωρήσουμε.

Παρόλο που όλοι ίσως να βιώνετε διαφορετικά θέματα καρδιάς, το μήνυμα της Αφροδίτης είναι το ίδιο για όλους – μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας.

Η Αφροδίτη θέλει να αγαπάμε τον εαυτό μας, ώστε να έχουμε περισσότερη αγάπη για τους άλλους. Η Αφροδίτη θέλει να αγαπάμε τους εαυτούς μας, ώστε να μπορούμε να ορίζουμε υγιή όρια και να μην εγκλωβιζόμαστε σε καταστάσεις και ανθρώπους που μας αποστραγγίζουν. Η Αφροδίτη θέλει να αγαπάμε τους εαυτούς μας, ώστε να μπορούμε να δούμε με διαύγεια ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι και όλοι είμαστε ένα.

Έτσι, καθώς η Αφροδίτη ξαναγεννιέται στις 26 Οκτωβρίου, χρειάζεται να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε πως θέλουμε να είναι αυτός ο επόμενος κύκλος. Χρειάζεται να αναρωτηθούμε πού θέλουμε να οδηγήσουμε τις καρδιές μας.

Παρόλο που δεν έχουμε πάντα τον λόγο και τον έλεγχο σε ότι συμβαίνει στη ζωή μας, μπορούμε όμως να έχουμε τον λόγο για το πού αληθινά επιθυμούμε να πάμε. Στην πραγματικότητα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την αναγέννηση της καρδιάς μας και τη νέα κατεύθυνση που θέλουμε να πάρουμε.

Θέλετε η καρδιά σας να είναι περισσότερο: Ανοιχτή; Δυνατή; Τρυφερή Παθιασμένη; Συμπονετική; Ερωτεύσιμη; Υπεύθυνη; Δημιουργική; Σοφότερη; Υποστηρικτική;

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να σκεφτείτε ποιες νέες ενέργειες θέλετε να φέρετε μέσα στην καρδιά σας. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να σκεφτείτε την αναγέννησή σας και τι επιθυμείτε να ενσωματώσετε.

Η Αφροδίτη μπορεί να έχει τις δικές της ιδέες που πιθανότατα να έρθουν μαζί με αυτή την αναγέννηση. Οπότε, παραμείνετε ανοιχτοί στα μηνύματά της και εμπιστευτείτε σε ότι ξεδιπλώνεται. Συγχρόνως, μπορείτε να έχετε λόγο και να θέσετε μια πρόθεση για αυτό που επιθυμεί η καρδιά σας.

Τέλος, ο κύκλος του θανάτου και της αναγέννησης της Αφροδίτης είναι πραγματικά να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και να ανακαλύψουμε την εσωτερική μας την αλήθεια.

Εάν μια σχέση έχει τελειώσει ή αν κάποια επίπονη αλήθεια έχει αναδυθεί, να γνωρίζετε ότι είναι εντάξει να νιώσετε το τσίμπημα ή τον πόνο. Διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι όλα οδηγούν στην αφύπνιση και στην ενδυνάμωση της καρδιάς σας.

Η Αφροδίτη το μόνο που επιθυμεί είναι ακριβώς αυτό. Πιο δυνατές και αφυπνισμένες καρδιές. Έτσι ώστε να μπορούμε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Να αγαπάμε τους άλλους. Να αγαπάμε αυτόν τον πλανήτη. Και η καλοσύνη γνωρίζει πολύ καλά ότι όλοι μπορούμε να έχουμε και να προσφέρουμε πολύ περισσότερη αγάπη σε αυτόν τον κόσμο.


179 views0 comments
bottom of page