top of page

Διαλογιστείτε στις ενέργειες της Νέας Σελήνης στον Κριό

Updated: Mar 23, 2020


photo on shutterstock

Η Νέα Σελήνη στον Κριό είναι η καλύτερη για υλοποίηση, για να θέσετε προθέσεις και να “φυτέψετε” σπόρους στον πνευματικό σας κήπο.


Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και κάθε Νέα Σελήνη σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου σεληνιακού κύκλου, οπότε υπάρχει έντονη ενέργεια για νέα και αισιόδοξα ξεκινήματα.


Το 2020, η Νέα Σελήνη στον Κριό πραγματοποιείται στις 24 Μαρτίου. Λίγες μόνο μέρες μετά από μια σειρά ισχυρών κοσμικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένου της Εαρινής Ισημερίας, της Συνόδου Άρη-Δία και της σημαντικής μετακίνησης του Κρόνου στον Υδροχόο.


Όλη αυτή η ενέργεια στέλνει ήδη έντονα κύματα στο Σύμπαν και η ενέργεια της Νέας Σελήνης θα τα κάνει ακόμα πιο δυνατά.


Στις 20 Μαρτίου, έχουμε την Εαρινή Ισημερία για το 2020 στην οποία ο Ήλιος εισέρχεται στον Κριό. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη του αστρολογικού έτους και είναι το πρώτο κύμα αισιόδοξης ενέργειας για νέα ξεκινήματα.


Θα νιώσουμε μια νότα αισιοδοξίας και θα αναζωογονηθούμε από τη νέα φλογερή ενέργεια που μας προσφέρει η Νέα Σελήνη στον Κριό. Στην Εαρινή Ισημερία, το πέπλο ανάμεσα στις διαστάσεις είναι λεπτό, οπότε αν είμαστε ανοιχτοί, μπορούμε επίσης να λάβουμε μερικά σημάδια από το Σύμπαν.


Μετά από αυτό στις 21 Μαρτίου, έχουμε τη Σύνοδο του Άρη- Δία, η οποία θα προκαλέσει κάποια ένταση και αστάθεια. Αυτή η ευθυγράμμιση είναι φλογερή και ενώ μπορεί να φέρει ένταση σε πολλές καταστάσεις, μπορεί επίσης να ενισχύσει την ελπίδα και τον ενθουσιασμό μας οτι όλα θα πάνε καλύτερα.  


Στη συνέχεια, την επόμενη μέρα στις 22 Μαρτίου, έχουμε τον Κρόνο που μετακινείται από τον Αιγόκερω στον Υδροχόο, ο οποίος αντιπροσωπεύει μια τεράστια μετατόπιση και το τέλος ενός καρμικού κύκλου στον οποίο εργαζόμαστε για πάνω από 2,5 χρόνια.


Αυτή είναι μια μεγάλη, μεταμορφωτική ενέργεια που θα στείλει κυματισμούς μέσα από το Σύμπαν και θα μας μεταφέρει ακριβώς στη Νέα Σελήνη στον Κριό στις 24 Μαρτίου.


Όλη αυτή η ενέργεια είναι πολύ ισχυρή και θα τη βιώσουμε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Οπότε, ίσως να νιώσουμε συναισθήματα τα οποία δεν θα μας είναι εύκολο να αφομοιώσουμε και να εκφράσουμε.


Την εποχή αυτής της Νέας Σελήνης, ο αστεροειδής Χείρωνας, γνωστός ως πληγωμένος θεραπευτής, θα είναι επίσης πολύ δραστήριος. Θα μας “σπρώξει” να σκεφτούμε τρόπους για να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας, τους άλλους και τον πλανήτη μας.


Ίσως να βρεθούμε στη θέση να φροντίζουμε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο ή να νιώσουμε ότι χρειάζεται να φροντίσουμε το δικό μας νου, σώμα και ψυχή.


Ό, τι έχουμε παραμελήσει ή αγνοήσει σχετικά με την ευημερία μας, ο Χείρων θα μας καθοδηγήσει εκεί και θα μας ζητήσει να καθίσουμε μαζί του μέχρι να ξανανιώσουμε θεραπευμένοι και ολοκληρωμένοι.


Πολλοί από εμάς χρειάστηκε να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας τις τελευταίες εβδομάδες και να υιοθετήσουμε μια νέα ρουτίνα ή πρόγραμμα. Καθώς περνάμε από αυτή τη μετάβαση, είναι πραγματικά σημαντικό να βρούμε τρόπους για να κάνουμε τη νέα μας ρουτίνα παραγωγική και υγιή.


Η παρουσία του Χείρωνα θα μας καθοδηγήσει να φροντίσουμε τον εαυτό μας, να καθορίσουμε ρουτίνες που μας εμπνέουν και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε οποιεσδήποτε αδυναμίες ή μπλοκαρίσματα στη ζωή μας για να ανακαλύψουμε νέα δυνατά σημεία.


Ο Χείρωνας είναι ο πληγωμένος θεραπευτής, αλλά έχει το χάρισμα να μπορεί να παίρνει τις πληγές του και να τις κάνει ισχυρές πύλες θεραπείας. Πώς μπορούμε να αγκαλιάσουμε το ίδιο;


Υπό όλη αυτή τη φλογερή ενέργεια του Κριού, μπορεί να νιώσουμε πληγωμένοι ή να είμαστε πιο συναισθηματικοί εάν δεν προσφέρουμε στον εαυτό μας μια υγιή διέξοδο για να εκφράσουμε όλα όσα υπάρχουν στην ψυχή μας.


Με ενσυνείδητο τρόπο επιτρέψτε στα συναισθήματα σας να εκτονωθούν και προσπαθήστε να δράσετε από έναν χώρο ηρεμίας και ευκολίας. Πάρτε το χρόνο σας, κάντε ενδοσκόπηση, και αποφύγετε να είστε παρορμητικοί.


Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 4 μοίρες του Κριού, η οποία συμβαίνει με σειρά. Τον Φεβρουάριο, η Νέα Σελήνη βρισκόταν στις 4 μοίρες στους Ιχθύς, τον Ιανουάριο η Νέα Σελήνη βρισκόταν στις 4 μοίρες του Υδροχόου, τον Δεκέμβριο η Έκλειψη της Νέας Σελήνης ήταν στις 4 μοίρες του Αιγόκερω. Το 2020, βρισκόμαστε επίσης στην χρονιά με τον αριθμό 4 σύμφωνα με την αριθμολογία.


Σε μια χρονιά με τον αριθμό 4, καλούμαστε να στρέψουμε την προσοχή μας προς στον εαυτό μας και να ανακαλύψουμε τρόπους για να δημιουργήσουμε ασφάλεια, άνεση και σκοπό από μέσα μας.


Το 4 αντιπροσωπεύει το συναίσθημα στο σπίτι, μέσα στον εαυτό μας και σίγουρα φαίνεται ότι αυτή είναι μια πραγματικότητα για πολλούς από εμάς αυτή τη στιγμή.


Στην αστρολογία, οι 4 μοίρες του Κριού είναι πραγματικά ένας πολύ ενεργειακά ευαίσθητος αριθμός του ζωδιακού κύκλου. Υποδεικνύει προχωρημένες ψυχικές ενέργειες και την ικανότητα να ανέλθουμε σε υψηλότερες σφαίρες, ενώ παραμένουμε συγχρόνως γειωμένοι.


Αυτή τη στιγμή μπορούμε όλοι να εμβαθύνουμε τη συνδεση μας με το Πνεύμα και να το αξιoποιήσουμε ως εργαλείο για να συνδεθούμε με το ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε για να νιώσουμε περισσότερο στο σπίτι μέσα μας.


Η Νέα Σελήνη στον Κριό είναι πάντα μια υπέροχη εποχή για να θέσετε προθέσεις για το επόμενο έτος. Αντί όμως να πείτε στο Πνεύμα και στο Σύμπαν τι εσείς επιθυμείτε, γιατί να μη ανοίξετε την καρδιά σας ώστε να λάβετε αυτό που το Πνεύμα και το Σύμπαν θέλουν από εσάς;


Πώς μπορείτε να γίνετε ένα δοχείο για το Πνεύμα; Πώς μπορείτε να επιτρέψετε στο Πνεύμα να αναλάβει την καθοδήγηση στη ζωή σας και να σας δείξει το μονοπάτι προς τα εμπρός;


Μερικές φορές μια από τις ισχυρότερες προθέσεις που μπορούμε να θέσουμε είναι να παραδοθούμε στο Θείο, στην Πηγή, στο Σύμπαν ή οπως αλλιώς το ονομάζουμε και απλά να του επιτρέψουμε να μας δείξει το μονοπάτι για την τέλεια νέα αρχή της ψυχής μας.


Καλή Νέα Σελήνη!Εάν σας ενδιαφέρει το άρθρο, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το: Διαλογισμός -Νέα Σελήνη στον Κριό. Πραγματοποιείται τη Δευτερα 23 Μαρτίου 2020 μόνο on-line


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώΗ Τελετουργία για τη Νέα Σελήνη στον Κριό είναι εδώ


111 views0 comments

Kommentarer


bottom of page